Sidste år var det 150-året for Arild Rosenkrantz’ fødsel, og vi fejrede det ved at udgive hans erindringer, “Vejen gennem Livet”, samt med en vifte af spændende udstillinger rundt om i landet. Erindringerne blev udgivet samtidig med ARKENS udstilling i oktober 2020, og kan købes på ARKEN, Rosenholm Slot og hos Forlaget Bianco Luno. ARKENs udstilling er blevet forlænget fra 21. april til 30. maj. Galleriet på Rosenholm vil være lukket under ARKENs udstillingsperiode og indtil 15. juni 2021, hvor vi igen har fernisering på slottet, hvis ellers Corona tillader det.

Indtil 13. september 2020, viste Vejen Kunstmuseum udstillingen ”Symbolisten Arild Rosenkrantz”, som fokuserede på to dele af hans produktion. Der vistes originalillustrationerne til Edgar Allan Poes ”Hemmelighedsfulde Fortællinger”, et sent højdepunkt blandt hans symbolistiske værker, og her også den nykonserverede plakat, der må være trykt tilbage i 1907-1908, da fortællingerne blev lanceret. Desuden vistes et udvalg af Rosenkrantz’ førnævnte originalkartoner til kirkeruderne.

Det drejede sig om tegninger til nogle af de mange glasruder, som Arild Rosenkrantz udførte i årene 1896 – 1936  til kirker i England, Skotland og Irland. I alt kendes der arbejder af ham i 22 kirker og på flere store godser. To  kirkevinduer  fandt vej helt til Belize og Tasmanien.  I Danmark findes blot et enkelt værk, nemlig i Juelsminde Kirke.

Tegningerne er såkaldte kartoner, det vil sige tegninger i fuld størrelse, til en række af kirkeruderne. De største er næsten tre meter høje  og flere er farvelagte.  Flere af dem vises igen på slottets udstilling fra 15. juni 2021.

Kunstmuseet ARKEN viser igen fra 21. april 2021 til d. 30. maj 2021 udstillingen, Baron Rosenkrantz – Farvernes Mystik.

Om udstillingen skriver museet blandt andet:

“Her udfoldes Arild Rosenkrantz’ alsidighed igennem malerier og pasteller, broderier og illustrationer samt 1:1-skitser af hans fantastiske glasruder. Særligt vil udstillingen fokusere på malerierne med det eksplosive lys og det farverige slørvæv, som Arild Rosenkrantz udførte efter sit møde med Rudolf Steiner. Rudolf Steiner introducerede Arild Rosenkrantz til Goethes farvelære og farvernes iboende egenskaber, der fik stor betydning for kunstnerens udtryk.

På udstillingen vil man kunne opleve værker fra samlingen på Rosenholm Slot på Djursland, hvor Arild Rosenkrantz levede en stor del af sin alderdom. Samlingen bliver suppleret med værker fra private samlinger, der aldrig tidligere er blevet udstillet, og sammen med fotografier, brevkorrespondancer og arkivmateriale vil udstillingen for første gang belyse kunstnerens mangefacetterede praksis, hans spirituelle søgen og ikke mindst hans jagt på lys og farver.”