Samlingen på Rosenholm har periodisk været udstillet forskellige steder på Slottet og er først i 2015-2016 blevet registreret. Efterfølgende har Arild Rosenkrantz Samlingens Støtteforening overtaget ansvaret for samlingen med det formål at bevare og udstille værkerne.

Det er en skat af stor kunsthistorisk værdi, som vi de kommende år vil kunne præsentere for publikum. Samlingen omfatter tidlige elevarbejder fra Arilds studieår i Rom og Paris, illustrative arbejder til div. bogværker, forarbejder til et stort antal kirkeruder i England og ikke mindst, et stort antal værker, hvis udtryk er stærkt præget af hans bekendtskab med Rudolf Steiner og dennes udlægning af Goethes farvelære.

I sommeren 2018 præsenterer vi 30 udvalgte illustrationer fra Edgar Allan Poe’s “Hemmelighedsfulde Fortællinger” i Arilds gamle atelier og tilstødende værelser på 2. stokværk i slottets østfløj.

Vi glæder os til at kunne byde publikum velkommen til åbningen af udstillingen lørdag den 9. juni 2018, kl. 13. Der er gratis adgang til denne begivenhed. Herefter vil der være mulighed for at bestille grupperundvisning i samlingen resten af sommeren indtil den 1. oktober. Samlingen indgår ikke i slottets normale rundvisninger.

Prisen for en grupperundvisning er 50 kr. pr. person (min. 6 betalende gæster).

Fortæl os dine ønsker om en ART-rundvisning, og vi kontakter dig hurtigst muligt: